tiistai 30. syyskuuta 2014

Häämeikki, ammattilaisen luoma vai tee-se-itse?

Kovin vähän tulee loppujen lopuksi mietittyä ja selailtua mitään häihin liittyvää. Okei, lähes päivittäin katson hääohjelmia (Neljät häät Amerikassa, Häähullut, Hulluna häämekkoihin...) mutta muuten kun asiat ovat aika mallillaan meidän häitä ajatellen, en jaksa ottaa nyt stressiä ja tavallaan väsyttää itseäni hääasioilla jo ennen kuin niitä pitäisi tosissaan pohtia.

Mutta meikki on mietityttänyt! Tässä hiljalleen olen omaa meikkivarastoani päivittänyt ja opettelen koko ajan meikkaamisen saloja. Mietityttää jopa, pitäisikö lopulta vain meikata itse hääpäivänä.

Ajattelin listata tästä vaihtoehdosta "tee-se-itse" vähän plussia ja miinuksia:

+ rahaa säästyy, vaikka ostaisi tässä hiljalleen laadukkaampia meikkejä niin ne säilyvät kuitenkin pitkään käytössä joten sinänsä itse meikille ei hintaa juurikaan tulisi
+ tiedän tarkalleen mitä haluan
+ saisi meikata rauhassa hotellilla / juhlapaikalla / mistä sitten kirkolle lähdemmekin

- osaanko kuitenkaan?
- hermoilenko liikaa jolloin käsi tärisee eikä mistään tule mitään?
- meikkaajan tuolilla on kuitenkin aika rentouttavaa istua...
- meikkaajalta nuo tuotteet löytyvät heti valmiiksi

Siis ongelma tai se asia mikä lähinnä mietityttää on meikin pysyvyys. Olen tästä kovasti opiskellut, itselläni on kovin rasvoittuva iho (tähän kaikki tuotteet eli puhdistusaineet, kasvovesi ja rasvat on olemassa, joten jospa tilanne korjaantuisi) ja meikki vaan liukuu pois kasvoilta illan mittaa. Nyt ostin testiin vielä sellaisen meikin kiinnityssuihkeen Avonilta. Olen pari kertaa ollut ammattimeikkaajalla meikattavana ja kummallakaan kerralla meikki EI ole pysynyt vaan illan mittaa iho alkaa kiiltää rasvaisuuttaan ja luomiväri valuu pois ym. Toinen asia, kumpikaan näistä meikkaajista ei osannut tehdä rajauksia kuten ne haluaisin (teen jopa itse paremmin, väitän) eikä myöskään ole osannut varjostaa ja/tai korostaa kasvoja.

Silmämeikin tekoa harjoittelen kovasti ja sellainen perushyvä onnistuu jo aika kivasti. Rajaukset hallitsen aika hyvin. Kasvojen varjostusta ja korostusta treenailen, vielä etsin oikeita tuotteita tähän.

Mutta niin. Ajattelin nyt joka tapauksessa helpottaa tätä pohdintaani sillä, että heti kun on sopiva tilaisuus (esim. jotkut juhlat), menisin ottamaan meikin paikasta josta olen sen ajatellut ottaa hääpäivänäkin. Tulisipahan testattua. Onhan koemeikit sun muut, mutta en halua jättää päätöstä niin pitkälle.

Vielä kuvia sellaisista meikeistä joista minä pidän. Haluan etenkin silmämeikkiin panostaa, samoin kunnolliseen ja kasvoja oikeista kohdista korostavaan ja oikeista kohdista peittävään pohjaanmeikkiin.
5 kommenttia:

Tajja kirjoitti...

Ihan samoja pohdintoja täällä! Tekeekö itse vai meneekö meikattavaksi. Pelottaa itselläkin tuo, että riittääkö oma taito ja varmasti hääpäivänä on vähän muutakin stressattavaa, niin mitä jos meneekin kammottavalla tavalla pieleen.. :D Pelottaa vaan se, että ammattilainenkaan ei näe mun pään sisään eikä ehkä täysin saa sitä omassa päässä lojuvaa visiota selitettyä ja lopputulos voi olla ihan jotain muuta, mitä on itse ajatellut!

Hyvä idea käydä jo ajoissa testaamassa, miten homma ammattilaisella luonnistuu, sillähän se selviää! Ja btw, tosi kivan näköisiä noi inspiraatiokuvat :)

Jannica J kirjoitti...

Tästä meikkaus asiasta tuntuu olevan nyt joka paikassa postausta, ilmeisen ajankohtainen aihe ja hyvä niin! :)
Mulla on itselläni aika samanlaiset mietinnät menossa, ainoana lisänä se, etten luota meikkaajien taitoon kun kyse on silmälaseista. Mä olen aivan vakuuttunut, ettei kukaan osaa kuitenkaan meikata mua nätiksi silmälasien kanssa :D
Mutta en edes ollut ajatellut että voisin mennä ottamaan meikin nyt jo etukäteen just jotain juhlia varten ja kokeilla että miten sujuu! Kiitos siis vinkistä! :)

Emmi kirjoitti...

Mulla on marraskuussa yhdet juhlat ja tuumin jo, että teettäisinkö sinne meikin tuolla paikassa mistä häämeikinkin ehkä ottaisin... :) Ehtiipähän joko etsiä toisen meikkaajaan tai alkaa TOSISSAAN harjottelemaan itse...

Anne-Mari kirjoitti...

Tää on vaikea päätös! Itse tosin olen jo päättänyt mennä meikkaajalle, koska minä stressaan AINA meikkaamista, kun teen sen itse juhlia varten. Lopulta päädyn aina tekemään sen saman arkimeikin. Meikkaajalla saan ottaa rauhallisesti, meikistä tulee juhlavampi ja kestävämpi. En oikeastaan pelkää, että meikistä tulee huono, mutta tietty koemeikkaukseen on mentävä. :)

Emmi kirjoitti...

Siis kyllähän mä luultavasti lopulta päädyn olemaan meikattavana... En usko, että mun hermot kestää meikata itse. Mutta kyllä nää mietityttää, etenkin kun itse koko ajan opettelee, tulee miettineeksi vahtiiko sitten meikkaajan jokaista liikettä...

Lähetä kommentti