perjantai 9. tammikuuta 2015

Mitä mekon alle?

Vai laittaako mitään? Etenkin kesähäitä viettävää varmasti pohdituttaa, kuinka kuuma tulee pitkässä häämekossa (jos siis on pitkän valinnut) ja saisiko edes hieman oloaan helpotettua laittamalla puvun alle mahdollisimman vähän. Kevyt, linjakas puku ei tarvitse alushametta ja sopivan jämäkällä yläosalla ei myöskään rintaliivejä.

Mutta sitten on sellaisia kuin minä. Puvun täytyy olla iso. Paljon materiaalia. No, eihän minullakaan mikään jättihelma ole, mutta ei mikään tuulessa hulmuavakaan kyllä. Se kuitenkin vaatii vannealushameen, jotta helma pääsee oikeuksiinsa ja mekko saa ryhtiä. Nyöritykset (sen verran nyt voin paljastaa, että sellaiset on) mahdollistavat sen, että välttämättä niitä liivejä ei alle tarvitsisi, kun puvun saa aikalailla niin tiukaksi kuin sen uskaltaa kiristäjät kiskoa. Itse kuitenkin pelkään sitä, että rentoutuessani unohdan ryhdin ja saan sitten varoa, ettei edestä vilku suoraan puvun sisälle...

Koen myös, että kauniit, tukevat alusvaatteet tuovat omaan olemiseeni ryhtiä ja saavat myös olon tuntumaan kauniiksi ja sitä kautta tuovat hyvää mieltä. Joten minä ainakin aion satsata myös näihin.

Hankalampaa onkin sitten löytää sellaiset liivit jotka sopivat puvun alle. Luotin kuin kallioon ihaniin olkaimettomiin Wonderbra-liiveihini jotka omistan mustana ja suunnittelin jo kovasti samanlaisten tilaamista valkoisina. Mutta ei. Sovitus puvun kanssa osoitti sen, että liivit vilkkuvat sekä sivusta, että takaa. Edestä ne olisikin olleet ihan hyvät.

Kaikenlaisia vippaskonsteja on ehdotettu ja järkevimmän kuuloinen oli ompeluttaa pukuun kainaloiden kohdalle ja taakse sellaiset lenksut, kuten esimerkiksi farkuissa on vyötä varten. Olinkin jo näin tekemässä, mutta sitten keskustelussa tuli joku maininneeksi epäilyksensä siitä, että mahtaako nuo lenksut myös sitten vetää koko liiviä alaspäin, kun se ei anna liivin olla sillä omalla oikealla paikallaankin. No, niinhän siinä loogisesti ajateltuna käy.

Sen tiedän, että liivien löytäminen on vaikeaa. Minun kokoni on hankala ja ihan liiviliikkeissäkin myyjällä tuppaa menemään sormi suuhun, kun joutuvat vain myymään eioota.

Löysin sitten selaillessani sellaisen liivimerkin kuin Poirier. Ihania korsetteja ja liivejä ja ainakin kuvasta katsottuna juuri oikean mallisia! Näitä me lähdetäänkin sitten metsästämään ja ihan ei Tampereelta näitä löydy, joten ajellaan pari tuntia sitten pääkaupunkiseudulle Vantaalle ja Helsinkiin. Mutta mitäpä sitä ei tekisi sopivien liivien eteen... Toivotaan, että reissu tuottaa tulosta, koska pian pitäisi puku myös viedä mahdolliseen muutosompeluun mikäli sen tarve on ja tällöin olisi hyvä olla liivien olemassa.


Käykää ihmeessä visiitillä Poirierin sivuilla ja ihastelkaa! Näitä myy nähtävästi Vantaalla Ateljee Aaria ja Helsingissä Fleur d `Orange. http://www.poirier.co.uk/
3 kommenttia:

Anne-Mari kirjoitti...

Nuo Poirierin mallit näyttävät todella hyviltä! En ole kauheasti vielä itse pohtinut mitä haluan mekon alle pukea, mutta juuri jotain tuollasta voisin harkita. Kiitos vinkistä!

Emmi kirjoitti...

Kiva jos joku sai tästä vinkkiä! Kirjoittelen kyllä sitten, kun pääsen näitä sovittelemaankin, että miltä vaikuttivat livenä ja päällä. :) Loppukuusta ollaan tekemässä sovitusreissu...

Anonyymi kirjoitti...

Miksi et laittaisi sellaisia liimapinnalla olevia kuppeja rintojen päälle? Tekee povesta vähän ryhdikkäämmän.

Lähetä kommentti