tiistai 19. elokuuta 2014

Syksy on täällä

Syksy on täällä ja ehkä ensimmäistä kertaa pitkiin, pitkiin aikoihin minua ei haittaa. Ei haittaa sade, ei kylmä eikä kyllä etenkään pimeys. Olen taipuvainen vaipumaan syksyn tullessa kaamosmasennukseen. Nukkuisin mielelläni joka päivä pitkät päiväunet, aamuisin herääminen on raskasta, söisin mielelläni koko sen ajan mitä en nuku ja kiukuttelen. Tänä syksynä yritän ottaa ilon irti näistä sadekeleistä, kylmästä ja pimeästä. Villasukat ja villapaita kaapista esille! Ihanaa, lämmintä ja pehmeää. Kynttilöitä ja koristevaloja (siis meidän olohuoneen joulusta asti olevat valothan ovat nyt sitten koristevaloja, kunnes on taas joulu...) palamaan. Ajattelin ostaa aikuisikäni ensimmäiset kumisaappaat näille sadekeleille ja syöksyä sienimetsälle heti, kun oikea aika sille on. Minä joka en edes sieniä syö. Täytyy tehdä syksystä hieno asia!


Me taidamme miehen kanssa itse asiassa olla enemmän syysihmisiä. Itse en välitä kovista hellekeleistä ja vaikka hetken aikaa tuntuukin hienolta se, ettei aurinko juuri laske, alkaa se pidemmän päälle tympimään. Saa olla pimeääkin välillä. Olen jopa alkanut miettimään olisiko häät olleet parempi pitää sittenkin syksymmällä, mutta ei nyt muuteta mitään suunnitelmia. Kaikki on jo varailtukin sinne kesäkuulle. Se on oikein hyvä viikonloppu sekin. Syksyllä ruskan aikaan luonto on vaan niin kaunista!

Mies rakastaa Lappia ja joka syksy siellä käykin. Toivoisin, että tänä syksynä päästäisiin käymään Lapissa koko perhe. Saa nähdä miten se nyt onnistuu, sillä työsopimustani jatkettiin nykyisessä työpaikassa. Huh! Yksi stressinaihe vähemmän.

Meillä oli viime viikonloppuna "venetsialaiset". Miehen syntymäpäiviä me juhlistimme, mutta koska mieshän ei juhli synttäreitä, kulki illanistujaiset nimellä venetsialaiset. Olipahan mukava ilta! Jaksoimme sinnikkäästi viileästä ilmasta huolimatta istua terassilla puoli kolmeen asti Markuksen siskon ja tämän miehen kanssa. Vilttejä muutama päälle ja mukavaa oli. Joskus voi olla mukavaa, mukava on... mukavaa! Ei aina tarvitse olla hurjan hauskaa, mieletöntä, kreisibailausta. Istuttiin, kuunneltiin musiikkia ja nautittiin olostamme.


Ehkä tämä tietty positiivisuus näin syksyn kynnykselläkin voisi johtua siitä, että kilpirauhaslääkitys puree. Aloitin reilu kuukausi sitten koelääkityksen kilpirauhasen vajaatoimintaan. Voin tästä kirjoitella jossain kohtaa ihan erikseen, vaikka kontrollikäynnin jälkeen joka on ensi viikolla...

Meillä on tulossa myös kaasoviikonloppu josta ehkä kirjoittelen sitten sen jälkeen.

Ihanaa syksyä kaikille :)

Lilli kasvaa aivan hurjaa vauhtia ja me olemme helisemässä tämän "teinin" kanssa... :D

0 kommenttia:

Lähetä kommentti